Sugar Queen & the Straight Blues Band (USA\BE)

Sugar Queen & the Straight Blues Band (USA\BE)
Five Stars Stage, 19.30 – 20.30 uur.

De Sugar Queen & the Straight Blues Band is een Belgisch-Nederlandse bluesband met de Amerikaanse Michele Denise als frontvrouw. De band brengt een breed palet aan emoties en blues stijlen, waarbij verloren liefdes, onrecht, successen en mislukkingen de revue passeren. Straight Blues.

Sugar Queen groeide op met de muziek van BB King, Mahalia Jackson, Charlie Pride en Gershwin. Een studiebeurs klassieke piano bracht haar in de gelegenheid op te treden in kleine theaters, jazzclubs en bij gospelkoren. Als bandleider\vocalist van diverse gospel en klassieke koren trok ze door de V.S. wat haar uiteindelijk naar Azië bracht. Daar speelde ze in diverse blues jazz en rock bands. Als haar grootste voorbeelden noemt ze Ella Fitzgerald, Doris Day, Sarah Vaughan, Etta James, Koko Taylor.

Een deel van de Straight Blues Band stond in 2013 al op Culemborg Blues. Bassist Ronald Burssens, gitarist Andy Aerts en drummer Dominique Christens maakten namelijk ook deel uit van The Bluesbones.
Jean Raven (The Ampshakerz en Jumpin’ Joe) en Wim Heirbout (The Gentlemen of Nerve, The Hidden Charms, Kingsize) maken de band compleet

Line-up:
Michele Denise ( Vocals )
Ronald Burssens ( Bass )
Andy Aerts ( Guitar )
Jean Raven ( Guitar )
Wim Heirbaut ( Harmonica )
Dominique Christens ( Drums )

https://www.sugarqueenblues.com/

Comments are closed.