The Kings Rhythm Crew ft Matt Schofield (NL/UK)

The Kings Rhythm Crew ft Matt Schofield (NL/UK)
Mainstage, vrijdag 24 augustus, 21.00 – 22.00 uur.

De drie heren Ruud Weber, Fokke de Jong en Govert van der Kolm besloten om naast hun thuisbasis King of the World een project op te zetten om begin 2018 te kunnen spelen met hun vrienden/helden uit de blues scene. Terug naar de muzikale roots van deze heren die in het verleden veel artiesten uit het binnen en buitenland hebben begeleid. Na een bijzonder optreden tijdens de Culemborg Blues Night met Matt Taylor en Sean Webster komt nu niemand minder dan Matt Schofield mee naar Culemborg.

De in Manchester (England) geboren Matt Schofield wordt geprezen als de beste bluesgitarist van deze tijd. Matt begon met gitaarspelen op zijn 12e. Zijn vader verhuisde naar America en gaf hem een video van BB King. Later in California, liet hij hem een video zien van BB King met Albert Collins en Stevie Ray Vaughan. De jam-sessie van deze drie deed de vlam over slaan.

Op zijn 18e trok Matt naar London, waar hij in de gelegenheid was met ervaren (inter) nationale gitaristen te spelen en ervaring op te doen. Toen hij een jaar of 25 was werd het tijd voor eigen projecten en een eigen band. Nu, nog eens 10 jaar later liggen er 5 studio albums en is er bijna non-stop gespeeld, onder andere op Culemborg Blues in 2013.

Het tijdschrift Gitarist: “Een betere Britse bluesgitarist is er op het moment niet.” Hij is net terug van een succesvolle Amerikaanse tour. De LA Times omschreef hem als de beste bluesgitarist in decennia en wordt in een adem genoemd met Eric Clapton en Peter Green.

“Vette ruige roots muziek met top gitaristen, een scheurende hammond, veel backing vocals en vooral veel liefde voor (blues)muziek. Dit belooft een heel bijzonder project te worden!”

Line-Up:
Govert van der Kolm ( Hammond, Vocals)
Fokke de Jong (Drums)
Ruud Weber (Bass, Vocals)
Matt Schofield ( Guitar, Vocals)

 

http://www.kingoftheworld.eu/

http://www.mattschofield.com/

 

Comments are closed.