Brothers Laporte & Guests

Brothers Laporte & Guests
Mainstage, 14.00 – 15.00 uur

Het is inmiddels een traditie dat Culemborg Blues wordt geopend door een dino uit de Nederlands Blues scene. Dit jaar is dat niet zo, maar eigenlijk ook wel: Brothers Laporte & Guests.

Kern van de band zijn Guus en Johnny Laporte. De broers staan eind jaren 60 voor het eerst samen op het podium als Johnny wordt meegevraagd met de Oscar Benton Bluesband waar Guus al een poos in speelde. Eerst als gitarist, later op de bas. Begin jaren 70 wil Oscar solo verder en gaat de band verder als ‘The Barrelhouse Bailey Blues and Boogieband’. De rest is geschiedenis.

Guus en Johnny komen begin 2016 in het Cuby Museum in Grolloo (waar anders) Erwin Java tegen. Erwin, meer dan 25 jaar de rechterhand van Harry Muskee, speelde onder andere in bands als White Honey (1978 – 1981 met Hanneke Kappen), Herman Brood’s Wild Romance (1981 – 1982), en natuurlijk in Cuby + Blizzards (sinds 1986). Het idee van een jamsessie kwam op, omdat ze nog nooit samen op het podium gestaan hadden.

Dat unieke eerste optreden is inmiddels geweest, maar het komt tot een vervolg op Culemborg Blues 2017. Het bijzondere is dat er nog een paar speciale gasten meekomen…..

Line-up:
Johnny Laporte ( Guitar )
Guus Laporte ( Guitar )
Erwin Java ( Guitar)
Peter Bloem ( Vocals )
Tenny Tahamata ( Bass )
Lars Erik van Elzakker ( Drums )

http://www.barrelhouse.nl/

 

Comments are closed.