Blues Night

De Culemborg Blues Night is het kleine midwinter broertje van Culemborg Blues.

De Blues Night vindt plaats op zaterdag 28 januari 2017 in het Event Center Culemborg aan de Beesdseweg 1A te Culemborg. Aanvang 21.30 uur, deuren open 21.00 uur.

De avond begint met een besloten deel, alleen toegankelijk voor “de vrienden van Culemborg Blues” en een klein aantal genodigden. ( 19.30 uur, deur open 19.00 uur )

Vrienden krijgen nog een mail van Miss Moneypenny met info over de kaarten!

JPK bandDe avond wordt geopend door de JPK band. In 2000 formeerde zanger gitarist Jan Pieter Kuijten zijn eigen band. Het werd een driemansformatie met een sterk eigen repertoire, geïnspireerd door authentieke Rhythm & Blues en Bluesrock. In een rap tempo veroverden ze in binnen en buitenland podiumplaatsen en harten van bezoekers op tal van festivals en muziekcafés.

In mei 2002 kwam hun eerste CD ‘Knife and Gun’ uit met daarop 8 eigen nummers. Sindsdien is hun eigen repertoire sterk uitgebreid en zelfs vervijfvoudigd met als resultaat een tweede CD “Driving my car”, een derde CD “Bamboozle” met ieder 11 eigen nummers, en een vierde in de maak. Hun optredens zijn vol van passie en energie, interactief met publiek en altijd eindigend in één groot feest.

Met bassist Rinus de Lang, en drummer Jan Keuter vormt Jan Pieter Kuijten een uniek Bluesrock trio met een onmiskenbare eigen sound. Naast eigenwerk vertolken ze ook veel nummers van hun bluesrock helden Jimi Hendrix, Steven Ray Vaughan, Rory Gallagher, Roy Buchanan, ZZ Top en Ten Years After, overgoten met hun eigen JPK saus.

24pesos

In 2008 knalden 24Pesos de Britse Blues scene binnen met rauwe rootsy live shows en hun debuutalbum “The Boogie Worm”. In 2010 kwam het 2e album “Busted Broken and Blue” uit dat 4 nominaties, waaronder voor het beste album, kreeg tijdens de Britse Blues Awards. Dat zorgde weer voor een internationale doorbraak. In de loop der jaren werden 10 nominaties van de “British Blues Awards” in ontvangst genomen, zoals 3 voor “Best Band” en 3 voor “Best Album”. Dit jaar kwam daar de  “Blues and Show Award for inovation 2016” nog bij.

Vanaf 2009 wordt er intensief gespeeld op podia in heel Europa en bouwt de band een goede reputatie op als live act. In Nederland spelen ze onder andere in Paradiso. Ook staan ze op de podia van een aanzienlijke rij festivals, waaronder Ribs & Blues en de European Blues Conference in Berlijn. In 2011 staan ze op het hoofdpodium van Culemborg Blues.

Inmiddels zijn er nog twee albums uitgekomen: “When The Ship Goes Down” (2012)  en  “Do The Right Thing” (2015). Ook hier zijn de invloeden van  onder andere Sly Stone, Albert Collins, Cream, James Brown, Freddie King, Howlin Wolf, Captain Beefheart, Jimi Hendrix, en The Rolling Stones te horen.

24Pesos heeft een unieke en energieke visie op de blues, die hen in de voorhoede plaatst van de huidige (Britse) blues scene. Een spannende en originele bluesband. 24Pesos speelt originele muziek, met een diep begrip van de Blues geschiedenis, virtuoze  instrument beheersing, een vreugdevolle groove, echte liedjes en meer dan genoeg energie om het dak eraf te blazen.