Detonics

Detonics
Main Stage, 15.30 – 16.30 uur

Als Detonics speelt, ontstaat er beweging. Zelfs de ferventste bankhanger kan de energieke 50-er jaren West Coast blues niet weerstaan. De naam Detonics verwijst naar het compacte 1911-style pistool dat eertijds door veel vrouwen ter bescherming in duistere gokhallen, onopvallend tussen de jarretels werd gestoken. Een staaltje van vroege creativiteit die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Een betere omschrijving van deze band is er niet te geven. Creatieve, explosieve muziek zonder te veel in te boeten op de originele 50-er jaren West Coast sound.

A shot full of West Coast Blues
Zodra Detonics speelt, ontstaat de sfeer van prostitutie, illegale casino’s, zelf gestookte whisky en Al Capone. De rauwe, ongepolijste stem van zanger Kars van Nus combineert bijzonder goed met de jazzy gitaarsounds van Jeremy Aussems en de gierende Hammond van Raimond de Nijs. De ritmesectie bestaat uit Mathijs Roks (drums) en Rene Leijtens (contrabas).

Eind 2016 wonnen de Detonics de Dutch Blues Challenge en daarmee het recht Nederland te vertegenwoordigen op de European Blues Challenge ( Horsens DK) en de International Blues Challenge ( Memphis USA). In de Verenigde Staten wisten ze tot de halve finales door te dringen.

Grappig weetje is dat Jeremy Aussems op 13 jarige leeftijd (in 2005) ook al op Culemborg Blues speelde; met zijn J.J. Blues Band Jr, op het “Kids in The Blues” podium.

Line-up:
Kars van Nus ( Vocals )
Jeremy Aussems ( Guitar )
Rene Leijtens (Double-bass)
Raimond de Nijs ( Keyboard )
Mathijs Roks ( Drums )

http://www.detonics.nl/

Comments are closed.