Eerste namen Culemborg Blues 2017

Tijdens de Dutch Blues Challenge heeft Culemborg Blues de eerst 2 namen voor de editie van 2017 bekend gemaakt. Als eerste is er gekozen voor de Detonics, die door het uitreiken van een “Gig Cheque” werden uitgenodigd om te komen spelen op de 24e editie. Later op de avond werden ze de winnaar in de categorie bands van de Dutch Blues Challenge. Zij mogen dus naar Memphis om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de International Blues Challenge. De tweede band is de winnaar van de publieksprijs: Ramblin’ Dog.

De naam Detonics verwijst naar het compacte 1911-style pistool dat eertijds door veel vrouwen ter bescherming in duistere gokhallen, onopvallend tussen de jarretels werd gestoken. Een staaltje van vroege creativiteit die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Een betere omschrijving van deze band is er niet te geven. Creatieve, explosieve muziek zonder te veel in te boeten op de originele 50-er jaren West Coast sound. Als Detonics speelt, ontstaat er beweging. Zelfs de ferventste bankhanger kan de energieke 50-er jaren West Coast blues niet weerstaan.

Ramblin’ Dog, een 4-mans akoestische bluesband, is nieuw en verfrissend in de Nederlandse Blues scene. Bluesy stemmen, gitaren, bluesharp, bas en percussie zijn de ingrediënten voor een gevarieerd repertoire met luister muziek, maar ook lekker swingende nummers.
Naast eigen nummers speelt de band ook (bewerkingen van) bestaande blues songs van onder andere: Eric Bibb, Big Daddy Wilson, Matt Anderson, JJ cale, Eric Clapton, Robert Johnson en meer. Van slow tot opzwepend. Het komt allemaal aan bod tijdens een optreden van deze gepassioneerde blues liefhebbers.

Culemborg Blues vindt plaats op zaterdag 26 augustus 2017.

Comments are closed.