Guy Verlinde & the Houserockers (BE)

Guy Verlinde & the Houserockers (BE)
Main Stage, 20.00 – 21.00 uur

Gentenaar Guy Verlinde ontbolsterde zich na jaren van hard werken tot de nieuwe blues-trots van België. Geïnspireerd door zijn vele blues helden ontwikkelde hij zich tot een zeer begenadigd harmonica & slidegitarist. Hij bracht 9 langspelers uit in evenveel jaar, terwijl hij non-stop in binnen- en buitenland toert met zijn Mighty Gators, the Houserockers, One Man band of met zijn educatieve voorstellingen. Het klinkt als een stoffig cliché maar Guy Verlinde is met voorsprong “the hardest working performer” van de Belgische blues scène.

In 2011 nam Guy Verlinde zijn Hound Dog Taylor hommage-album op. Hij eerde de Chicago slide gitaar legende door zijn muziek te spelen in dezelfde setting en stijl als de meester zelf. Vandaag klinken de Houserockers hechter dan ooit. Door de jaren heen kreeg ze een eigen gezicht en sound.

Dit jaar verscheen het album “How How How” met allemaal eigen songs binnen dezelfde traditie, de sound en energie van Hound Dog Taylor. Guy & zijn Houserockers staan garant voor een vette wilde blues party met een mix van old school Chicago stijl en eigentijdse sound die je kan horen bij artiesten als The Black Keys, Jon Spencer Blues Explosion en Seasick Steve. Alles wordt gespeeld in C, met 2 vette gitaren en 1 ruttel drum.

Guy is geen onbekende in Culemborg. Met de Mighty Gators speelde hij tijdens de Culemborg Blues Night (2011) en op de edities 2011 en 2013 van Culemborg Blues

Line-up:
Guy Verlinde ( Vocals, Slide Guitar )
Richard van Bergen ( Rhythm Guitar )
Erik “King Berik” Heirman ( Drums )

http://www.guyverlinde.com

Comments are closed.