John Frick Band

John Frick Band
Tollenstraatpodium, 18.00 – 20.00 uur.

The John Frick Band is een 5-koppige band, gevestigd in Den Haag, gericht op het uitvoeren en opnemen van originele muziek die stevig in de traditie van de Blues en Rhythm & Blues is geworteld.

De bandleden zijn de Engelstalige (uit Zuid Afrika afkomstig) John Frick (zang, gitaar, slide gitaar), Tom Moerenhout (saxofoon en percussie), Leo Birza (zang, keyboards), Michel De Man (drums) en Nico Hart (basgitaar, backing vocals).

De band is sterk beïnvloed door klassieke Blues-legendes, om als voorbeeld te noemen; Elmore James, Muddy Waters, Bo Diddley en Freddy King. Ook hoor je de invloed van Amerikaanse en Britse blues gitaarhelden als Peter Green, Rory Gallagher en Jimmie Vaughan.

Ook al hoor je deze grote namen doorklinken in de grotendeels zelfgeschreven songs, de band heeft duidelijk een eigen sound en een originele benadering. De band is dan ook niet in één hokje te plaatsen. Beetje swing, snufje rock’n’roll, een vleugje boogie op een stevige Chicago (slow)blues basis.

Sinds de oprichting in 2011 heeft de band al op een groot aantal festivals en Bluescafé’s in Nederland en België gespeeld. Een hoogtepunt was de reis naar Zuid-Afrika waarin de band uitgenodigd werd op Afrika’s meest prestigieuze bluesfestival, The Table Mountain Blues Summit.

Inmiddels heeft de band 3 CD-albums opgenomen die op het Blueshine record label zijn uitgebracht.

Line-up:
John Frick ( Vocals, Guitar, Slideguitar )
Nico Hart (Bass, Backing vocals, )
Leo Birza (Vocals, Keyboard )
Michel De Man ( Drums )
Tom Moerenhout ( Saxofoon, Percussie),

http://www.johnfrickband.com/

Comments are closed.