Popa Chubby (USA)

Popa Chubby (USA)
Mainstage, vrijdag 24 augustus, 22.30 – 24.00 uur.

Popa Chubby ( Ted Horowitz ) hoeft eigenlijk geen introductie meer. Deze imposante New Yorker draait al meer dan 25 jaar mee in het Bluesrock circuit. Met zijn kaal geschoren kop, goatee en tatoeages een markant figuur in de blueswereld.

Op zijn 13e begonnen als drummer, totdat hij The Rolling Stones ontdekte en de gitaar oppakte. Zijn eerste optredens waren in theatrale punkbands. Rock ‘n’ roll moest een bedreiging voor de samenleving zijn, net als The Ramones en The Sex Pistols dat waren.

Onder invloed van Hendrix, Cream en Led Zeppelin begon hij ook blues te spelen en ontdekte dat ook Howlin’Wolf en Muddy Waters gevaarlijke mannen waren. Niet bang om een wapen te pakken als het nodig is. Deze dreiging is een onderdeel van de blues en Popa Chubby laat dit ook doorklinken in zijn nummers.

Zijn optredens worden omschreven als “the Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters, and Jimi Hendrix meets Robert Johnson”. Krachtig, onstuimig en soulfull.

Popa Cubby stond in 2008 al op het hoofdpodium van Culemborg Blues en hij is klaar voor de volgende “twenty five years of hard rocking blues”

Line-Up:
Popa Chubby (Guitar)
Thomas Curiano (Drums)
Anthony Candullo Jr (Bass)

https://www.popachubby.com/

Comments are closed.