Ragtime Rumours

Ragtime Rumours
TBA, Zaterdag 25 augustus, 00.00 – 00.00 uur.

Een nieuw geluid uit de Maasvallei: Vier muzikanten met een rijk blues verleden bij onder andere Howlin’Stone, Jick Munro & The Amazing Laserbeams en Deep & The Dudes hebben elkaar gevonden.

Stel je voor wat je krijgt als Pokey Lafarge en Tom Waits bij Django Reinhard op bezoek gaan, een flinke pot koffie drinken en daarbij naar Robert Johnson luisteren. En dan hun instrumenten oppakken…

Verfrissende old-skool swing, doordrenkt van roots/blues en (gypsy-)jazz met een rock ’n roll intensiteit gespeeld.

Dit resulteerde in een goed ontvangen EP, het winnen van de BRUL-contest, veel optredens in Nederland en tours door Noorwegen, Italië en Engeland.

Momenteel werken ze hard aan hun eerste full-length album dat tegen het najaar uit komt. In de tussentijd is hun nieuwe werk enkel live te horen en is hun debuut EP ” Ain’t Nobody” nog altijd verkrijgbaar.

Tot zover de tekst die ter voorbereiding op de website van Culemborg Blues 2017 stond.

In juni werd door Ragtime Rumours met succes deelgenomen aan de voorronde van de Dutch Blues Challenge in Venlo en hebben zij een ticket verdiend voor de finale.

Op het terras van café de Mart ging tijdens “The Night Before…” het dak eraf. Enthousiaste reacties stroomden binnen. Dus toen de organisatie van de Dutch Blues Challenge vroeg of we voor een of meer van de finalisten een plekje op Culemborg Blues 2018 hadden, was de keuze eigenlijk niet zo moeilijk.

En die finale werd, na een spannende strijd, gewonnen door Ragtime Rumours!

Dus staan er in 2018 (naast Culemborg Blues) deelname aan de European Blues Challenge in Noorwegen en International Blues Challenge in blueswalhalla Memphis (USA) op de agenda.

Line-up:
Tom Janssen ( Lead vocals, Acoustic guitar )
Niki van der Schuren ( Upright-bass, Vocals, Flute, Baritone saxophone )
Thimo Gijezen ( Electric guitar, Accordeon, Piano, Vocals )
Sjaak Korsten ( Drums, Kazoo, Vocals )

https://nl-nl.facebook.com/theragtimerumours/

Comments are closed.