Ralph de Jongh XXL

Ralph de Jongh XXL
Mainstage, zaterdag 25 augustus, 15.30 – 16.30 uur.

Ralph de Jongh is de hardst werkende muzikant van Nederland. De hardst werkende muzikant die aan kwaliteit niets inlevert, laat dat duidelijk zijn. In 2017 bracht hij 2 dubbel- albums uit en 4 gewone. De lovende recensies met vier en vijf sterren vlogen hem om de oren.

Ralph werd in 2004 ontdekt door Harry Muskee die onderstaande aanbeveling schreef:

‘Ik stond in de gelagkamer van café De Amer een biertje te drinken en hoorde dat er een voorprogramma was. Nu let ik meestal niet zo op voorprogramma’s, maar dit keer hoorde ik een sound die me sterk deed denken aan oude blueszangers die ik in de Delta had gehoord.

Ik verwachtte dan ook iemand uit Mississippi te zien, maar tot mijn verbazing zat een lange blonde jongen uiterst origineel slide-gitaar en mondharmonica te spelen.

Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet, gaat op in de muziek en bovenal is hij een jongeling die het aandurft nu eens niet te kiezen voor de ‘easy way out’: Glitter, snel succes…., maar voor een stuk cultuur in de vorm van de muziek van Robert Johnson, Son House, Elmore James en Muddy Waters.

U hoort nog van Ralph.

Met respect en genoegen,
Rolde, Harry Muskee.

Ralph komt naar Culemborg met zijn vaste 7 man tellende topband. Originele en authentieke muziek rechtstreeks vanuit het hart. Dat voel je, dat beleef je en dat vergeet je nooit meer.

Line-up:
Ralph de Jongh (Guitar, Vocals)
Maarten Ouweneel (Guitar)
Rogier Hemmes (Bass)
Arie Verhaar (Drums)
Arend Bouwmeester (Saxophone)
Joost Verbraak (Trumpet)
Ewa Pepper (Violin)

https://ralphdejongh.com/

Comments are closed.