The Grand East

The Grand East
Main Stage, 17.00 – 18.00 uur

Ze komen uit het oosten van het land en ze heten The Grand East. Wars van commercie, pretenties en muziekopleidingen. Die hebben de jongens namelijk niet, want rock ’n soul leer je niet op school. Dat leer je op het podium van de lokale kroeg.

Podia hebben ze inmiddels genoeg gezien, meer dan 150 staan er al op de teller. Overigens bevonden die podia zich niet alleen in kroegen. Zo ongeveer elk poppodium dat Nederland rijk is werd aangedaan, Paradiso, Melkweg, Patronaat en twee aftershows van Bob Dylan in de HMH en in de Melkweg waar een tweede plaats werd behaald tijdens de SENA Performers Awards. Maar ook Noorderslag, Paaspop, Ribs & Blues en de Zwarte Cross staan op de lijst.

Rock ’n soul, gebracht door een van enthousiasme uit elkaar spattende band. Gebroederlijk staan ze naast elkaar op het podium. In het midden (en soms in het publiek) staat een frontman met de bezieling van een swingende predikant die zijn kerk voorgaat. Hij hitst het publiek op en neemt ze mee naar de wereld van The Grand East.

Dat is de wereld van oneindige liefde voor muziek, die in dit geval bestaat uit de persoonlijke muzikale voorkeuren van alle vijf de bandleden. Dat maakt de sound van deze band uniek, met invloeden die via The Allman Brothers en The Doors naar Tom Waits en Captain Beefheart lopen.

Live doen ze er altijd nog een schepje bovenop, als het kan. Maar ze kunnen ook terug schakelen, als het moet. Soms strak rechtdoor, soms uit de bocht. Soms over de snelweg, soms de toeristische route. Ze kunnen het overal. Ga ze zien, ga ze horen, het is alle moeite waard. The Grand East!

Line-up:
Arthur Akkermans ( Vocals )
Niek Cival ( Guitar )
Teun Eijsink ( Bass).
Joris van de Berg ( Hammond )
Imanishi Kleinmeulman ( Drums )

http://www.thegrandeast.nl

Comments are closed.