Thorbjørn Risager & The Black Tornado (DK)

Thorbjørn Risager & The Black Tornado (DK)
Mainstage, 21.30 – 22.30 uur.

Dat er de laatste jaren de blues het goed doet in Scandinavië bewijst ook deze Deense band. In een juryrapport omschreven als een combinatie van Robbert Cray, Walter Trout en Joe Bonamassa. Met een unieke collectie blazers laat hij hier niet alleen Rhytm’n’Blues, maar ook funk en jazz en met emoties doordrenkte soul horen; een duizendpoot met een Gibson-gitaar.

Na zijn conservatorium opleiding in Kopenhagen richtte Thorbjørn Risager in 2004 zijn begeleidingsband op. Niet op lang daarna verscheen de eerste cd: Live 2004.

Sindsdien is er gestaag aan de weg getimmerd en werd er gespeeld. Veel gespeeld. Onder Andere op het North Sea Jazz festival, Moulin Blues, Bospop en het Crossroads festival. Van dit optreden zijn door Rockpalast opnames gemaakt en inmiddels uitgezonden op de Duitse tv.

Awards en onderscheidingen stroomden binnen. Twee jaar op rij de “Best Danisch Blues Album of the year”. Dit jaar kwam het 11e album “Change my Game” uit dat onder bijzonder goed ontvangen is door de internationale pers.

Line-up:
Thorbjørn Risager ( Vocals, Guitar )
Peter Skjerning ( Guitar )
Emil Balsgaard ( Keyboards )
Søren Bøjgaard ( Bass )
Martin Seidelin ( Drums )
Hans Nybo ( Tenor sax )
Kasper Wagner ( Saxophones )
Peter Kehl ( Trumpet )

http://risager.info/

Comments are closed.