The Kings Rhythm Crew ft Snowy White & Matt Taylor (NL/UK)

The Kings Rhythm Crew ft Snowy White & Matt Taylor (NL/UK)
Mainstage, vrijdag 24 augustus, 21.00 – 22.00 uur.

 

De drie heren Ruud Weber, Fokke de Jong en Govert van der Kolm besloten om naast hun thuisbasis King of the World een project op te zetten om begin 2018 te kunnen spelen met hun vrienden/helden uit de blues scene. Terug naar de muzikale roots van deze heren die in het verleden veel artiesten uit het binnen en buitenland hebben begeleid. Na een bijzonder optreden tijdens de Culemborg Blues Night met Matt Taylor en Sean Webster komt nu niemand minder dan Snowy White mee naar Culemborg.

Snowy White kreeg op 10-jarige leeftijd zijn eerste gitaar en ontdekte al snel dat de blues zijn stijl was. Met Eric Clapton, B.B. King en Otis Rush verhuisde hij naar Stockholm en later London. In 1976 wordt hij gevraagd als extra gitarist met Pink Floyd op tournee te gaan. Als Pink Floyd uit elkaar valt, blijft hij met Roger Waters de wereld over trekken en is een veelgevraagd sessiemuzikant. Daarnaast maakte hij 2 albums als bandlid van Thin Lizzy en 9 albums met The White Flames, inclusief de wereldhit “Bird of Paradise”.

Matt Taylor is de zanger/gitarist die, samen met Ruud Weber, van 2008 tot 2012 in the Snowy White Blues project speelde. De band produceerde een studio en live album met daarop diverse nummers van zijn hand. Matt is een veelzijdig gitarist en songwriter die als begeleider van oneindig veel artiesten de wereld over ging. Zo tourde en schreef hij o.a. met Long John Baldry, Jamie Cullum en Patricia Kaas. Als songwriter bracht hij met zijn eigen Matt Taylor Band diverse albums uit. In 2010 formeerde hij the Motives en kreeg hij drie nominaties bij de British Blues Awards voor het debuut album van deze band. The Motives tourden onder andere als supportband van Robert Cray door Europa.

“Vette ruige roots muziek met drie leadzangers, 2 top gitaristen, een scheurende hammond, veel backing vocals en vooral veel liefde voor (blues)muziek. Dit belooft een heel bijzonder project te worden!”

Line-Up:
Snowy White (Guitar, Vocals)
Matt Taylor (Guitar, Vocals)
Govert van der Kolm ( Hammond, Vocals)
Fokke de Jong (Drums)
Ruud Weber (Bass, vocals)

http://www.kingoftheworld.eu/

http://snowywhite.com/

https://www.matttaylor.info/

Comments are closed.