Kirk Fletcher (USA)

Kirk Fletcher (USA)
Hoofdpodium, zaterdag 24 augustus, 23.00 – 00.30 uur.

Kirk Fletcher heeft de reputatie van een solide, “altijd goede” performer. Zijn soul-volle gitaarspel en stem weten altijd een aantal kippenvel momenten te veroorzaken. De frisse kijk en unieke benadering resulteert in authentieke variant van de Blues.

Hij wordt gezien als een van de beste bluesgitaristen van de wereld, gerespecteerd en gewaardeerd door fans en collega’s. Joe Bonamassa: “Kirk is hands-down one of the best blues guitarists in the world.”

Internationale erkenning is er getuige de verschillende nominaties voor een Blues Music Award (onder andere voor best album 2019, best gitarist) en de 2015 Britisch Blues Award.

Kirk begon op 8 jarige leeftijd met gitaar spelen in de kerk van zijn vader, samen met zijn oudere broer. Die nam hem mee naar een klein gitaarwinkeltje waar hij kennis maakte met de guitar-tech van Robben Ford, Jeff Rivera. Het werd zijn 2e thuis en maakte er kennis met de traditionele blues.

Als hij wordt gevraagd als gitarist voor The Fabulous Thunderbirds, opent dit nieuwe deuren en krijgt hij de gelegenheid te spelen met zijn oude blues helden zoals Pinetop Perkins, James Cotton and Hubert Sumlin. Steeds meer mensen ontdekken zijn talent; een wereld tournee met Eros Ramazzotti en diverse optredens bij Charly Musselwhite en Joe Bonamassa volgden.

Eind 2018 kwam zijn goed ontvangen 4e studioalbum “Hold On” uit waarvan ongetwijfeld een aantal nummers in Culemborg te horen zullen zijn.

Line-Up:
Kirk Fletcher – Vocals, Guitar
Jonny Henderson – Hammond
Matt Brown – Drums

http://kirkfletcherband.com

Comments are closed.