Adverteren – Sponsoring

Adverteren en sponsoring tijdens Culemborg Blues

Culemborg Blues kent inmiddels een jarenlange traditie. In 2018 vindt inmiddels de 25e editie van Culemborg Blues plaats. Ieder jaar groeit het festival weer en komen er meer en meer bluesliefhebbers naar Culemborg. De verwachting is dat er in 2018 zo’n 20.000 liefhebbers langs de verschillende bluespodia en de vele gezellige cafe’s zullen lopen om te genieten van de bands en de sfeer die er heerst.

Op basis van dit aantal bezoekers is Culemborg Blues een van de grootste gratis openlucht blues festivals van Nederland. Inmiddels is het bluesfestival dan ook niet meer weg te denken uit het culturele leven van Culemborg en het rivierengebied.

Culemborg Blues is in eerste instantie een bluesfestival maar de muziek loopt uiteen van traditionele blues tot rock. Er zijn legendes te zien, maar ook aanstormende talenten. Ze komen uit alle mogelijke wereld-delen maar ook de regionale bands worden niet vergeten.

Culemborg Blues 2015

Culemborg Blues 2015

Het festival speelt zich af op twee grote podia in het centrum op de Markt. Aan de voet van het historische stadhuis staat het hoofdpodium opgesteld. Op de Varkensmarkt staat het tweede grote podium, de Five Stars Stage. Beide podia kennen een doorlopend programma, maar wie langs meerdere locaties wil slenteren komt ook aan zijn trekken, dankzij de podia bij de Tollenstraat, de Kattenstraat of binnen in een van de horecagelegenheden. Een sfeervolle markt, volop eten en drinken bij het hoofdpodium en de Varkensmarkt zorgen dat het publiek aan niks ontbreekt. Kortom, het aanbod is zeer divers en daarom brengen velen een bezoekje aan een van de podia in de fraaie binnenstad van Culemborg.

De weerselementen zijn niet van invloed op het verloop van het festival want beide grote podia zijn overdekt en ook voor de bezoekers zijn er voldoende mogelijkheden om droog van het festival te genieten.

Naast de professionele muzikanten geven we met behulp van ons programmaonderdeel “Kids in the Blues” jonge muzikanten een speelkans voor groot publiek. Sinds 2004 is er aandacht voor deze groep jonge muzikanten en vanaf 2005 kregen ze een vaste plek in de programmering, als openingsband op de Varkensmarkt. Ook dit jaar is er weer aandacht voor jonge aanstormende talenten via “Kids in the Blues”.

Wat heeft Culemborg Blues u als sponsor te bieden?
Door ons evenement te sponsoren kunt u uw bedrijf op een positieve wijze aan een breed publiek presenteren. Culemborg Blues leeft bij jong en oud, en geniet een landelijke vooraanstaande reputatie.

Tevens staat Culemborg Blues via diverse media in de belangstelling, waardoor dit een versterking voor het imago en naamsbekendheid van uw bedrijf kan zijn. Door Culemborg Blues te sponsoren wint u bovendien de sympathie van de bezoekers, vrijwilligers, medesponsors, vrienden en uw toekomstige klanten.

Media:
Culemborg Blues heeft de afgelopen jaren een warme band met de regionale en nationale media opgebouwd. Mede dankzij deze media aandacht is Culemborg Blues gegroeid naar een festival van internationale allure. Door al deze media aandacht bent u als sponsor er van verzekerd dat uw bedrijf onder de aandacht van vele duizenden mensen komt.

Wat kunt u als sponsor voor Culemborg Blues betekenen?
Naast de steun van de gemeente Culemborg heeft de stichting een bestand van trouwe bedrijven die het festival financieel ondersteunen. Om haar ambities in de komende jaren waar te maken zijn nieuwe sponsors en extra financiële steun hard nodig.

Als sponsor onderstreept u het belang van culturele activiteiten in de gemeente Culemborg en u geeft hiermee blijk van waardering voor de inzet van onze vrijwilligers. Tevens draagt u bij aan de financiële basis om ons festival te laten groeien naar een breed gedragen festival met regionale en zelfs landelijke bekendheid.

Er zijn verschillende sponsorpakketen en advertentiemogelijkheden waarmee u zich als sponsor tijdens ons festival kunt presenteren. De verschillende sponsormogelijkheden vindt u in ons overzicht Sponsorpakketten, diverse specials en de bijlage met advertentie mogelijkheden in dit document.

Uiteraard is het ook mogelijk om in overleg met ons een maatwerk sponsorpakket samen te stellen. Naast financiële prestaties in de vorm van een vrij budget of garant staan voor eventuele verliezen, is het ook mogelijk in natura te sponsoren zoals goederen, diensten, accommodaties, kleding, drukwerk of materiaal.

Uitvoering en coördinatie:
Indien u sponsor wordt van Culemborg Blues streven wij uiteraard een langdurige en prettige samenwerking na. Bij een langdurige samenwerking worden condities, tarieven e.d. in overleg met de sponsor afgestemd.

Hoe kunt u sponsor van Culemborg Blues worden?
Op de website onder het kopje Organisatie vindt u een contactformulier. Een kort berichtje met naam, mailadres en eventueel telefoonnummer is voldoende. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer informatie over de sponsorpakketten is te vinden in onderstaande brochure

Download hier het – Sponsorplan 2018