AJ Plug

 • Hoofdpodium

  Zaterdag 24 augustus, 21.30 – 22.30 uur

  Multiple award-winner AJ PLUG is een absolute topper uit de Nederlandse blues rock en roots scène. Zangeres AJ Plug (Alexandra Jolanda) wordt gezien als één van de meest indrukwekkende blues-rock ladies in de Nederlandse blues rock en roots scène. Naast de optredens van haar eigen band tourde AJ Plug ook mee in ‘Dutch TV Celebrity’ en ‘Johan Derksen keeps the Blues Alive’

  Na het uitbrengen van haar debuut album ‘Let Go Or Be Dragged’ (2014) ging het als een speer met haar carrière. Oktober 2016 bracht ze haar tweede album ‘Chew Chew Chew’ uit die wederom ‘de hemel werd in geprezen’. Ook de tweede cd van de stoere blondine oogst louter jubelende recensies.

  Begin Mei 2018 komt ze met partner/gitarist Klaas Kuijt in Grolloo terecht in een oude bouwvallige boerderij. Met minimale apparatuur maar met veel sfeer, wordt daar Juni 2018 het akoestische album ‘Barefoot The GrollooTakes’ opgenomen en uitgebracht.

  Halverwege 2019 sloeg het noodlot toe: slokdarmkanker kostte haar bijna het leven. Nu is AJ Plug weer helemaal terug. De ziekte, de Killer King, is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch. De songtitels spreken boekdelen: The Shape I’m In, The Sky Turned Black, Tears Ran Dry, Never Gonna Stop, It Will Be Alright, Gimme A Smile. ‘Schrijven is verwerken’.

  In Maart 2022 wwerd het Album Killer King bekroond met een award Best Blues Album uitgereikt door de Dutch Blues Foundation en op 7 september 2024 komt het 5e album uit.

  Line-Up:
  AJ Plug – vocals
  Klaas Kuijt – rhythm guitar, backing vocals
  Sebastiaan Fledderman – guitar
  Matt Daniel- keyboards
  Roelof Klijn – bass, backing vocals
  Tommy Parker jr. – drums

Video 1

Video 2