Barrelhouse

 • Hoofdpodium

  Zaterdag 27 augustus, 14.00 – 15.00 uur

  Traditioneel wordt Culemborg Blues geopend door een band die de sporen ruimschoots hebben nagelaten in de Nederlandse Blues scene. Dat geldt zeker ook voor dit jaar: Barrelhouse. De band speelt al 47 jaar in dezelfde bezetting, opgenomen in The Dutch Blues Hall of Fame in 2021, twee Edisons,… en voor de 5e keer op Culemborg Blues!

  Barrelhouse is opgericht nadat de Oscar Benton Bluesband uit elkaar viel. Johnny, Han en Jan Willem gingen samen verder. De nickname van Han van Dam ,Barrelhouse Bally, werd gebuikt voor de nieuwe bandnaam.

  Al 47 jaar haalt Barrelhouse de inspiratie uit de blues, speelt de blues, maar zoekt zijn weg ook over de paden van de folk, country, jazz en soul. Klein en verstild, en rijk en uitbundig, centraal altijd de intrigerende, warme stem van Tineke.

  Altijd staat Barrelhouse garant voor fantastische optredens, meen dan 2000 in de afgelopen jaren. Er werd onder ander samengewerkt met Five Blind Boys of Mississippi, Captain Beefheart, Hans Dulfer en recent met Harlem Lake. De opnames met Albert Collins zijn dit jaar opnieuw uitgebracht, ook op vinyl.

  Line-up:
  Tineke Schoemaker – Vocals
  Johnny LaPorte – Guitar
  Guus LaPorte – Guitar
  Han van Dam – Piano
  Bob Dros – Drums
  Jan Willem Sligting – Bass, Double bass, Accordeon

Video 1

Video 2