Blue Riot Combo (BE)

 • Tollensteghepodium

  Zaterdag 27 augustus, 15.00 – 17.00 uur.

  Blue Riot Combo is een no-nonsense blueskwartet, beïnvloed door alle grote meesters uit het verleden. De band is in 2016 opgericht met de missie om de oude stijl van elektrische blues terug te brengen, zoals deze tot het einde van de jaren 50 door de meesters werd gespeeld.

  De leden van de band zijn stuk voor stuk doorgewinterde muzikanten die hun sporen hebben verdiend in allerlei bands, zoals: The Wild Ones, Vaya con Dios, D-Regulators, The Zoomatics, Keith Dunn Band en Little Hook.

  Blue Riot Combo heeft gespeeld in elke hoek van België en Nederland. In 2019 is er een minitour gemaakt door Spanje, totdat de pandemie het onmogelijk maakte.

  Nu is de blik weer op de toekomst gericht en is de band vooral dankbaar weer op het podium te kunnen staan en klaar om weer alles te kunnen geven.

  Verwacht bekende en minder bekende nummers van Little Walter, Muddy Waters, Willie Dixon, Sonny Boy Williamson, Howlin’ Wolf, Amos Milburn en anderen die speelden op de traditionele manier met een authentiek
  geluid.

  Deze muziek is gemaakt om mensen te vermaken in de Juke Joint, om ze hun zorgen te laten vergeten en te dansen op de groove. Dus dit is wat je krijgt van Blue Riot Combo!

  Line-Up:
  Hoboken Slim – Drums, Vocals
  W.B. – Harmonica
  B.J. – Guitar
  Bart Mulders – Guitar

Video 1

Video 2