Borgers Familie Band

 • Hoofdpodium

  Zaterdag 24 augustus, 14.00 – 15.00 uur

  Bertus Borgers kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en SweetdʼBuster en werd o.a. gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Hij nam zestien albums op met eigen werk en speelde als sessiemuzikant op talloze producties. In 2012 nam hij afscheid van de Rockacademie in Tilburg, waarvan hij medeoprichter en directielid was.

  Leden van de Veldhovense familie Borgers komen geregeld bij elkaar om muziek te maken. Bertus Borgers (Vessem, 1947), de oudste van het stel, brengt de verschillende generaties samen op het podium met een repertoire geïnspireerd op vintage rock, soul en blues.

  Naast Bertus bestaat de Familie Band uit neefjes Maurice en Wouter op bas en drums. Ze worden aan de ene kant geflankeerd door Lody op gitaar, de zoon van de in 2013 overleden broer van Bertus, Peer. Aan de andere kant staat broer Ruud (gitaar en zang) en dochter Nova, haar neef Flen en de zussen Christine, Marie-José en Renie. Kortom een gekleurde bezetting die zorgen voor een fraaie setlijst.

  Line-Up:
  Bertus Borgers – zang, sax
  Nova Borgers – zang
  Ruud Borgers – zang, gitaar
  Lody Borgers – zang, gitaar
  Renie Borgers – zang
  Christine Borgers – zang
  Flen Huisman – zang
  Marie-José Borgers – zang
  Wouter Mollen – drums
  Maurice Christian George – bass

Video 1

Video 2

Ook in het programma