Chris Corcoran (UK)

 • Varkensmarktpodium

  Zaterdag 24 augustus, 19.30 – 20.30 uur.

  De Chris Corcoran Band, geprezen door het tijdschrift “Blues in Britain” als tegengif voor de overvloed aan blues/rock-acts die momenteel de Britse blues scene domineren, brengen een repertoire van jumpblues en swing-revivalmuziek uit de jaren ‘40 en ‘50. Bijvoorbeeld met nummers van T-Bone Walker en de Amerikaanse jazzgitarist en componist Bill Jennings.

  Daarnaast is hij ook een van de weinige volledig instrumentale Britse blues acts. De optredens met zijn trio of met zijn zeskoppige band, met tientallen jaren ervaring in blues clubs in het Verenigd Koninkrijk, zijn zowel opwindend als fascinerend.

  Chris Corcoran is een van de beste exponenten van de vroege swing-, jump blues- en r&b-gitaarstijlen in het Verenigd Koninkrijk en treedt al 20 jaar op op de Britse eilanden en in Europa.

  Met twee UK Blues Awards finales op zijn naam wordt Chris Corcoran beschouwd als een van de beste bluesgitaristen van Groot-Brittannië.

  Hij verscheen al in verschillende gitaarmagazines en geeft regelmatig masterclasses. Bovendien werden zijn laatste drie albums Blues Guitar Grooves (2017), Coolerator (2020) en Inferno (2021) allemaal uitgeroepen tot ‘Best Instrumental Album’ door de invloedrijke Amerikaanse website Blues Junction Productions.

  Line-Up:
  Chris Corcoran – guitar
  Matt Radford – bass
  Paul Richardson – drums
  Simon da Silva – trumpet
  Mike Austin – tenor sax
  Lee Badau – tenor sax
  Nick Lunt – baritone sax

Video 1

Video 2

Ook in het programma