Dan Patlansky (ZA)

 • Hoofdpodium

  Zaterdag 24 augustus, 20.00 – 21.00 uur

  ‘Op plaat is Dan Patlansky al fenomenaal maar op het podium, in een volle zaal, tilt hij zijn muziek naar een compleet ander niveau.’ – Music News.

  Aan deze quote hoeven we niets toe te voegen, De Zuid-Afrikaanse Dan Patlansky bewijst keer op keer dat hij een bluesartiest van de buitencategorie is en zich kan meten aan de allergrootsten op aarde.

  Patlansky is een waar fenomeen en zijn muziek en passie zijn diepgeworteld in de blues. “Ik heb jaren geleden in New Orleans gewoond”, vertelt Dan. “Waar ik een oude bluesman ontmoette die zei: neem jouw helden en reis terug naar hun helden, helemaal naar Robert Johnson en Son House. Simpel, zonder bravoure, gewoon een bluesman met een slide. De kracht en emotie die iemand met alleen gitaar en zang kan overbrengen is ongekend, rauwer kan het niet. Diezelfde passie probeer ik ten allen tijden in mijn liedjes te leggen.”

  Deze creatieve gitarist en songwriter uit Zuid-Afrika is uitgegroeid tot een van ’s werelds beste bluesartiesten. “Stevie Ray Vaughan heeft zonder enige twijfel de grootste invloed op mij gehad, hij is mijn held”, laat Dan enthousiast weten. “Die sprankeling en glasheldere toon van Stevie Ray Vaughan waar ik zo van houd, is weer volledig terug in mijn muziek. Het zit in die hele kleine finesses.

  Mijn tiende studioalbum Movin’ On dat in maart 2024 uitkwam is het beste album dat ik tot nu toe gemaakt heb”, durft hij met overtuiging te zeggen. Met Movin ‘On speelt en zingt Dan Patlansky zich in de kijker bij de grote podia en internationale festivals, waar hij het publiek zal betoveren

  Line-Up:
  Dan Patlansky – Guitars and Vocals
  Andy Maritz– Drums
  Greg van Kerkhof – Bass Guitar

Video 1

Video 2