Danny Bryant (UK)

 • Hoofdpodium

  Zaterdag 24 augustus 2024, 23.00 – 00.30 uur

  De Britse gitarist en zanger Danny Bryant is terug met een nieuw album en een uitgebreide Europese tournee in de late herfst van 2023. Maar voor het zover is, sluit hij Culemborg Blues 2023 af, waar hij overigens in 2015 ook al de sterren van de hemel speelde.

  Voor het bekendste Britse muziekblad ‘Classic Rock Magazine’ is Danny Bryant een “National Blues Treasure”, een titel die de uitzonderlijke gitarist heeft verdiend door hard te werken en onvermoeibaar te toeren.

  Slechts 42 jaar oud heeft Bryant een naam voor zichzelf gemaakt in de Europese blues scene gedurende bijna twee decennia, en speelde meer dan 2500 club- en festivaloptredens voor zijn vele fans, en wordt beschouwd in de industrie als een van de beste van de beste.

  Het nieuwe studioalbum “Rise” (releasedatum: 24.09.23, Jazzhaus Records) werd eerder dit jaar opgenomen in Chapel Studios, (UK) en geproduceerd door Grammy-winnaar Ian Dowling (o.a. Adele en KT Tunstall ).

  Stilistisch blijft Danny Bryant trouw aan zichzelf en biedt een spannende mix van blues, rock en singer-songwriter, maar is in de productie voor een iets moderner geluid gegaan, waardoor de Brit frisser klinkt dan ooit. “Mijn label en ik waren het erover eens dat iedereen een iets zwaarder geproduceerde, meerlagig klinkende plaat wilde zonder afbreuk te doen aan mijn geluid,” legt Danny Bryant uit.

  Line-Up:
  Danny Bryant – Guitar, Vocals
  Paul Mallatratt – Bass
  Marc Raner – Guitar
  Dave Raeburn – Drums
  Jamie Pipe – Keys, Hammond

Video 1

Video 2