Dave Warmerdam Band

 • Mainstage

  Zaterdag 28 augustus, 00.00 – 00.00 uur.

  De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende blues classics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn!

  Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues,
  jazz en fusion.

  Eind december 2017 bracht de band in de oude (6-mans) formatie een eerste CD uit: “A Tribute To The Masters Of The Blues” Eind 2019 gevolgd door het live album “Play’’. Het Album is inmiddels genomineerd voor een Dutch Blues Award.

  Een van de hoogtepunten van de band tot nu toe is de deelname aan de International Blues Challenge in Memphis (eind januari 2020) na het winnen van de Dutch Blues Challenge. Een geweldige ervaring voor deze nog jonge band.

  De band bereikte hier een eervolle halve finale plaats en werd bedolven onder de complimenten, waaronder die van niemand minder dan Walter Trout! En Walter heeft inmiddels de daad bij het woord gevoegd en de band voor 3 support-optredens uitgenodigd in 2021.

  Dit alles en het goede optreden op de Varkensmarkt tijdens Culemborg Blues 2019 is een goede reden de band een plekje aan te bieden op het hoofdpodium.

  Line-Up:
  Dave Warmerdam – Keys, vocals
  Janne Timmer – Vocals
  Sonny Ray – Guitar
  Lars Hoogland – Bass
  Rick van de Voort – Drums

Video 1

Video 2