Java | Webster (NL/UK)

 • Hoofdpodium

  Zaterdag 24 augustus 2024, 14.00 – 15.00 uur.

  Het album “JAVA|WEBSTER” is ontstaan nadat Erwin Java en Sean Webster met elkaar klikten tijdens hun medewerking aan de theatervoorstelling “The sound of the Blues & Americana”. Omdat deze tour vanwege de covid-epidemie een paar keer werd onderbroken, besloten Java en Webster die tijd nuttig te gebruiken aan het schrijven van nieuwe, eigen nummers.

  Teksten en muziek op “Java|Webster” zijn dan ook van beiden afkomstig en natuurlijk is de “blues” de rode draad. Het album bevat 10 nummers variërend in stijl van blues ,ballads , rock en soul. Kenmerkend zijn Websters gruizige, doorleefde stemgeluid en de bluesy gitaarpartijen.

  Over Erwin Java :
  Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance, King of the World en maar liefst 25 jaar van Cuby & Blizzards. Vanaf 2015 tot en met 2022 was hij daarnaast ook de rode draad in de theatervoorstellingen van Johan Derksen.

  Over Sean Webster :
  De uit Sheffield afkomstige vocalist/gitarist Sean Webster (1976) is gezegend met een karakteristieke rauwe stem en heeft een patent op melodieus, bluesy gitaarspel. Hij heeft in zijn loopbaan zowel in Europa als in de VS getourd. In Nederland verscheen hij regelmatig in de TV-show Veronica Inside, was hij finalist in de talentenshow We Want More (2021) en finalist in de talentenshow Talent Scouts (2023).Tot dusver bracht Webster 7 eigen albums uit.

  Line-Up:
  Sean Webster – Vocals, Guitar
  Erwin Java – Guitar
  Bas Mulder – Keys, Backing vocals
  Marcel Wolthof – Drums, Backing Vocals
  Guus Strijbosch – Bass

Video 1

Video 2