Kris Barras Band (UK)

 • Hoofdpodium

  Zaterdag 28 augustus, 23.00 – 00.30 uur

  Kris Barras Band (UK)
  Main Stage, 00.00 – 00.00 uur

  Als er een band is die in de UK het label “De doorbraak van 2019” mag dragen, dan is dat de Kris Barras Band. Als een wervelwind is de Band door de UK getrokken. Als Support-act voor onder andere Bon Jovi, Beth Hart, en John Mayall, om er vervolgens een volledig uitverkochte headline tour achteraan te knopen.

  Het in 2016 uitgebrachte “Lucky 13” werd al goed ontvangen, maar de gekte begon pas echt met het in 2018 uitgebrachte album “The Divine And The Dirty”. Het album stond nummer 1 in zowel de Amazon Bestseller’s als de iTunes Blues Charts en het album bereikte nummer 3 in de Official UK Blues charts. Ook werden diverse awards binnen gesleept; best new band, best bluesgitarist, best album,….  Het in 2019 uitgebrachte “Light it Up” kwam binnen op 49 in de UK album charts waarmee de ingeslagen koers werd voortgezet.

  Kris begon op 5-jarige leeftijd met gitaarspelen onder de leiding van zijn vader Paul Barras. Op 9-jarige leeftijd speelde hij in de cover-band van zijn vader nummers van Deep Purple, Rolling Stones en zijn held Gary Moore. Op weg naar zijn grote droom: een eigen band.

  Naast de eigen band is Kris frontman van de USA super-group Supersonic Blues Machine, met oa ZZ Top’s Billy Gibbons, Steve Lukather (Toto), Eric Gales, Warren Haynes (Gov’t Mule) and Walter Trout.

  Line-Up:
  Kris Barras – Lead Vocals, Guitar
  Josiah J Manning – Keys, Acoustic Guitar, Bass
  Kelpie Mckenzie – Bass
  Billy Hammett – Drums
  Phoebe Jane – Backing Vocals
  Alex Hart – Backing Vocals

Video 1

Video 2