Leif de Leeuw Band

 • Hoofdpodium

  Zaterdag 24 augustus, 21.30 – 22.30 uur

  De Leif de Leeuw Band is dé southern jam band van Europa. Leif is zeven keer op rij uitgeroepen tot beste blues rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’. De band speelde in 2010, 2012, 2014 en 2016 op Culemborg Blues en in 2018 op de Culemborg Blues Night. Hoog tijd om ze weer naar de lekstad te halen.

  Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers, scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterke verhalende songs centraal staat.

  Nadat de band in 2018 en 2019 een Allman Brothers tribute tour heeft gespeeld door Nederland en Europa werd duidelijk wat de ‘nieuwe’ koers van de band moest worden. Een formatie met twee drummers, hammond, bas, twee elektrische gitaren en daarbovenop de prachtige rauwe stem van Sem. In elke song wordt ruimte gemaakt voor improvisatie waardoor geen enkele show van de band hetzelfde is. De sound is een fijne mengelmoes van rock, blues, americana, country en southern rock met oprechte teksten, met een lekker seventies tintje.

  Voor de liefhebbers van Allman Brothers Band, DeWolff, Tedeschi Trucks Band, Little Feat, Warren Haynes, Gov’t Mule en Derek and the Dominos is het een ‘must’ om een optreden van de Leif de Leeuw Band te gaan zien.

  Line-Up:
  Leif de Leeuw – gitaar
  Sem Jansen – zang en gitaar
  Boris Oud – bass
  Tim Koning – drums
  Joram Bemelmans – drums
  Willem ’t Hart – Hammond / Wurlitzer

Video 1

Video 2

Ook in het programma