Little Hat

 • Varkensmarktpodium

  Zaterdag 24 augustus, 21.00 – 22.00 uur.

  Rockin’, sleazy & electrified… Little Hat mixt het allemaal door elkaar in een meedogenloze groove die flowt alsof ‘ie van een one-man band komt. Hun strakke, rauwe, primitieve sound brengt je terug naar een tijd toen rocken betekende dat er ook gerolld werd. De zware dans ritmes doen je bijna vergeten dat de lage tonen niet worden ingevuld door een bassist, maar door de rechtervoet van de drummer. Elke show is een unieke ervaring doordat deze ervaren muzikanten constant op elkaar inspelen en iets unieks creëren op het podium.

  De rauwe en gepassioneerde vocalen en harmonicawerk van frontman Machiel Meijers’ (Stackhouse) worden mooi gecompleteerd door legendarische Dutch Blues Hall of Fame inductee Willem Van Dullemen’s (Groovetones) gruizige old-school gitaarspel. Dit ijzersterke duo wordt gecompleteerd door de stuwende ritmes van uitblinker Paolo de Stigter (Thomas Toussaint) op drums: een alternatief power-trio dat je elke dag van de week van je sokken kan blazen.

  De release van hun internationaal uitstekend ontvangen debuut-album “Wine Whiskey & Wimmen” deze winnaars van de Dutch Blues Challenge heeft hen geen windeieren gelegd. Verwacht wilde grooves en toffe licks als je naar een Little hat show komt… Maar bovenal: vergeet niet je dansschoenen aan te trekken want het is onmogelijk om stil te blijven staan als deze mannen aan de slag gaan !!!

  Line-Up:
  Machiel Meijers – zang, harmonica
  Willem Van Dullemen- gitaar
  Paolo de Stigter – drums

Video 1

Video 2

Ook in het programma