Matt Woosey Band UK)

 • Varkensmarktpodium

  Zaterdag 27 augustus, 18.00 – 19.00 uur.

  Matt Woosey heeft zich nooit iets aangetrokken van verwachtingen. Zijn albums doorbreken de grenzen van genres. Zijn optredens variëren van oog-in-oog solo huiskamerconcerten tot donderende full-band explosies. Een artiest die de creatieve handboeien van de industrie heeft afgegooid, een pionier zonder achteruit versnelling, een gitaarvisionair wiens palet bestaat uit onder andere folk, rock, ambient en nog veel meer, maar met de wortels in de blues.

  Door een overvloed van tijd, zoals de meeste muzikanten is overkomen de afgelopen tijd, is Matt in de gelegenheid geweest een stap terug te doen en de balans op te maken. Te evalueren en te groeien naar de plek waar hij muzikaal wil zijn.

  Het geschenk van tijd is een enorm positieve ervaring. De ruimte om zonder stress en tijdsdruk aan een album te werken, te schaven en te fine-tunen. Maar ook realiseren wat je eigen beperkingen zijn. Om anderen uit te nodigen en ze de ruimte te geven om te experimenteren, samen te spelen en te groeien.

  Bij het luisteren naar het nieuwe album is het duidelijk dat Matt een nieuwe flow heeft gevonden. Hij is altijd bang geweest om muzikaal saaie blues loopjes en platgetreden wegen te bewandelen, terwijl de blues zijn basis is. Als roots\bluesmuziek het zaad is, is “Compass And The Sand” het bos dat er uit ontsproten is.

  Line-Up:
  Matt Woosey – Guitar, Vocals
  Michael Oertel – Guitar
  Ralph Küker – Guitar
  Lukas Steinmeyer – Bass
  Andreas Fuchs – Drums, Percussion

Video 1

Video 2

Ook in het programma