The Mudbirds

 • Het Kasteeltje

  24 augustus 2024, 21.00 – 23.00 uur.

  ‘The Mudbirds’: een grensverleggend blues duo. Nieuwe originele geluiden, moderne harmonieën, onverwachte ritmes en een zeldzame combinatie van mondharmonica en diverse slide-gitaar instrumenten. Niet makkelijk om te plaatsen, ergens tussen blues, bluegrass en wie weet waar!

  De blues is zowel voor Alan Laws als voor René Tweehuysen altijd de basis geweest voor hun muzikantschap. The Mudbirds bestaan sinds 2007 en spelen aanvankelijk eigenzinnige bewerkingen van blues-traditionals, maar al gauw ontstaan er ook eigen nummers. Ze proberen veel mogelijk in hun eigen composities de gebaande paden te vermijden.

  Binnen het blues-idioom nieuwe dingen doen, daar gaat het hen om, er is nog veel te ontdekken. Blues blijft de basis maar hier en daar hoor je duidelijk de invloed van verschillende muziekstromingen zoals bv. wereld muziek, minimal music, Ierse muziek, Oosterse muziek en bluegrass. Misschien zou je dat ‘World Blues’ kunnen noemen.

  Na drie keer als finalisten (solo/duo) in de Dutch Blues Challenge 2011 (winnaars), 2017 en 2023 (winnaars) te zijn geweest, vertegenwoordigden The Mudbirds Nederland ook twee keer tijdens de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, nl. in 2012 en in 2024.

  Line-Up:
  Alan Laws – Akoestische gitaar, Zang, Harmonica, Shruti box
  René Tweehuysen – Weissenborn, Bottleneck slide gitaar, Electric lapsteel, Dobro, Stompbox

Video 1

Video 2