Muddy What? (DE)

 • Hoofdpodium

  Zaterdag 24 augustus 2024 18.30 - 19.30 uur

  Muddy What? staat voor “New Blues”: Met een bijzondere mix van traditie en innovatie brengt Muddy What? de blues charmant in het heden. Broer en zus Fabian en Ina Spang en Michi Lang behoren tot de jongste en tegelijkertijd meest bedrijvige livemuzikanten in Duitsland.

  Sinds MUDDY WAT? werd uitgeroepen tot beste Duitse bluesband op de “German Blues Challenge 2021”, de finale haalden van de European Blues Challenge 2022 en de halve finale van de International Blues Challenge 2022 (USA) zijn ze internationaal doorgebroken.

  De “Spider Legs Tour 2023” brengt de band naar internationale podia en festivals in Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Portugal en ook naar Culemborg Blues.

  Naast hun technische bekwaamheid overtuigt het trio vooral met veel gevoel, speelplezier en energie. Men weet het publiek wereldwijd te inspireren met een verfrissend en uniek geluid. En altijd onmiskenbaar: het briljante geluid van Ina’s mandoline.

  Dit trio uit München arrangeert en vertolkt nummers van bekende grootheden als Son House, Muddy Waters, Jimi Hendrix en Bob Dylan op geheel eigen en verfijnde wijze. Of het nu gaat om traditionele blues, originele composities, funk of singer/songwriter-ballads – op het podium prikkelen ze het publiek met hun veelzijdige en stralende enthousiasme.

  Line-Up:
  Fabian Spang – Zang, Gitaar, Dobro
  Ina Spang – Gitaar, Mandoline
  Michi Lang – Drums, Bass

Video 1

Video 2