Rob Orlemans & Half Past Midnight

 • Hoofdpodium

  Zaterdag 24 augustus, 17.00 – 18.00 uur

  De Nederlandse blues-rock formatie Rob Orlemans & Half Past Midnight behoort al vele jaren tot de internationale top van het blues en rock genre en behoeft natuurlijk verder weinig introductie.

  Rob Orlemans is zonder meer het “gezicht” van de band. Met zijn kenmerkende stijl wordt hij één van de “real deal” blues-rock gitaristen genoemd. Zijn ietwat doorleefd stemgeluid en enerverend gitaarwerk is ieder optreden weer een ware happening.

  Drummer Ernst van Ee ((Highway Chile, Helloise, Vengeance, Lana Lane) en Piet Tromp (bass) voelen elkaar perfect aan en zijn zeker ook bepalend voor de totale sound. Met deze stevige ritmesectie heeft Orlemans een band die vanaf de eerste minuut vol energie uit de startblokken schiet en altijd garant staat voor een spetterende performance.

  Maar met veel trots laat Rob weten dat er eindelijk weer een nieuw studio album is, getiteld “Shake Them Down”. Het album bevat, inclusief 2 live bonus tracks (waarvan 1 met Michael Katon), in totaal 14 songs. Op de Ten Years After cover na zijn alle songs geschreven door Rob Orlemans.

  Net als bijvoorbeeld de laatste albums “Highway Of Love” en “KO LIVE” bevat ook het nieuwe album aanstekelijke en goed doordachte songs met veel rock en blues invloeden. Ook in het buitenland is er weer veel belangstelling. Have a listen!

  Line-Up:
  Rob Orlemans – Guitars and Vocals
  Ernst van Ee – Drums
  Piet Tromp – Bass Guitar

Video 2

Video 1