Robbert Duijf

 • Het Kasteeltje

  26 augustus 2023, 21.00 – 23.00 uur.

  De term gospelmuziek is waarschijnlijk ontstaan in de jaren twintig van de vorige eeuw. Op de katoenvelden mochten de slaven niet met elkaar praten, maar wel zingen. Zo zijn ze ontstaan. Liederen van hoop en bemoediging, verrijkt met ritmische invloeden uit de blues.

  Gospel-Blues muziek wordt gekenmerkt door geïmproviseerde verhalende passages en extravagante expressiviteit. De overdracht van gevoelens, de eigenheid van de zanger, zijn moed om zich te openbaren dankzij de erkenning en steun van het publiek, dat is gospel-blues in zijn puurste vorm.

  In een mix van old school deltablues, Brits-Amerikaanse folkrevival en gospelblues vertelt Robbert samen met zijn gitaar zijn verhalen. Zijn gitaarspel wordt gekenmerkt door een typische vroege fingerpicking-stijl met een slide in open en standaard stemmingen. Zijn stem is treurend, oprecht en vol overgave. Door vanuit zijn hart te spelen en te zingen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek.

  Een verbinding die zo belangrijk is in deze tijd!

  Zijn nieuwste release Dangerous Mood is een combinatie van solowerk en gastmuzikanten. De nummers op de plaat zijn heel persoonlijk, elk nummer vertelt zijn eigen verhaal over pijn, verlies, hoop en liefde. Veel is geïnspireerd door Charlie Patton, Sun House en Robbert Johnson, maar ook door Michael de Jongh en Dave Van Ronk.

  Line-Up:
  Robbert Duijf – Vocals, Guitar
  Robin Zalm – Drums

Video 1

Video 2