Robbert Duijf

 • TBA

  TBA, 00.00 – 00.00 uur.

  Robbert Duijf (1974, Heerlen) is een gepassioneerd muzikant. Hij vertelt verhalen, samen met zijn gitaar, en gebruikt daarbij een typische traditionele fingerpicking stijl, gecombineerd met slide en meestal open tuning. Een mix van jaren 30 delta blues, gospel en jaren 60 Brits Amerikaanse folk. Puur, oprecht en vol overgave, voorzien van een frisse eigen draai.

  Zijn eerste solo album “Going Home” is live opgenomen in 2018 en zo op cd gezet. Inclusief achtergrondgeluiden van bar en publiek, geen overdubs, geen kleine correcties. De sfeer en de overgave waarmee de nummers gebracht worden, zijn daardoor ook behouden gebleven.

  Begin dit jaar ging Robbert de studio in om zijn tweede album op te nemen. Een album dat op 15 januari 2021 uitgebracht wordt.

  Robbert won in 2019 de Dutch Blues Challenge en mocht daardoor Nederland vertegenwoordigen op de International Blues Challenge op Beale street in Memphis (USA) waar hij de halve finale bereikte.

  Het eigen werk is geïnspireerd door Charlie Patton, Sun House en Robbert Johnson, maar ook door Michael de Jongh en Dave Van Ronk.

  Line-Up:
  Robbert Duijf – Vocals, Guitar

Video 1

Video 2