Zac Schulze Gang (UK)

 • Varkensmarktpodium

  Zaterdag 24 augustus, 18.00 – 19.00 uur.

  The Zac Schulze Gang, in 2020 opgericht in Gillingham (Kent, UK), heeft een reputatie opgebouwd als een van de hardst werkende bands van Engeland. Deze jonge talentvolle band is begonnen als coverband waarbij de nummers van Rory Gallagher bijzonder gewaardeerd werden door het publiek. Ze groeiden als snel uit naar een graag geziene act op tribute festivals.

  Maar al snel verschoof de aandacht naar eigen werk en de ambitie om zinderend opzwepende blues- en rockmuziek te creëren. Dat resulteerde in de EP “Made of Three”. Dat bleef niet onopgemerkt, want ineens lag er de uitnodiging om op Eric Clapton’s Crossroads Festival in Los Angeles te komen spelen.

  Ook werden ze drie keer genomineerd door de UK Blues Awards, onder andere voor “young UK blues artist of the year” en ”UK Blues emerging act of the year”.

  Zac wordt bijgestaan door de bassist/zanger Ant Greenwell en zijn broer en drummer/zanger Ben Schulze. Alle drie zijn doorgewinterde muzikanten die hun sporen hebben verdient in het Britse pub- en clubcircuit, maar nu ook regelmatig op de grotere (blues)festivals te bewonderen zijn.

  Line-Up:
  Zac Schulze – Lead Guitar, Vocals
  Ant Greenwell – Bass Guitar, Vocals
  Ben Schulze – Drums, Vocals

Video 1

Video 2