Basic Station

Basic Station
Grand Café de Horlogerie, binnenpodium, 20.00 – 22.00 uur.

De in 1993 opgerichte rock & blues band Basic Station is  in Driebergen en wijde omgeving geen onbekende. De band zag het levenslicht in Studio Siskin te Driebergen, waar al 35 jaar lang muzikanten uit de regio samenkomen om te spelen, te oefenen en te jammen.

Naast enkele covers van o.a. Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix speelt Basic Station vooral eigen repertoire, geënt op de rhythm & blues uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. In die jaren liggen de muzikale roots van het merendeel van de band.

De muzikale ervaring, de gedrevenheid en – niet te vergeten – het plezier, waarmee de band muziek maakt worden op het publiek overgedragen. Basic Station is swingende, snaarstrakke rock & blues, stevig en gevoelig, uitbundig en ingetogen. Kortom, muziek vanuit het hart.

Eind 2002 nam Basic Station in eigen beheer zijn eerste CD op, “Your Name- is my guitar” genaamd (geproduceerd door DJ Vermeij en Basic Station), gevolgd door de CD “Trackin’ on a Trail” die in 2005 verscheen. De release van de 3e Basic Station cd die “”Many Roads” gaat heten wordt deze winter verwacht.

Lineup:
Willem Schriekenberg (Guitar, Vocals)
Henk Haar (basgitaar)
Dick Verbeek (Drums)
Ben Petersen (Keyboard)
Ruud Wegman (Bluesharp)

Techniek en geluid zijn in handen van Bert Bannink

http://www.basicstation.nl/

Comments are closed.