Black Cat Biscuit (BE)

Black Cat Biscuit (BE)
Varkensmarktpodium, zaterdag 24 augustus, 16.30 – 17.30 uur.

Vijf gedreven muzikanten uit Belgisch Limburg besloten in 2015 dat het de juiste tijd was de krachten te bundelen. Eerder speelden ze in verschillende bands als Six-pack, Rhythm Bombs, The Love Veins en Phil Bee & The Buzztones.

Het resultaat mag er zijn. De band bereikte de finale van de Belgian Blues Challenge in 2017 en won die in 2018. Daardoor mochten ze België vertegenwoordigen op de European Blues Challenge 2019, dit jaar op de Azoren gehouden.

De eigen nummers laten een reeks aan invloeden horen, van West Coast Swing, Shuffle, Jazz, Boogie en Raw Slide naar Texas Blues om er maar een paar te noemen. De homemade Cigarbox-guitar van frontman Bart geeft aan een aantal nummers een eigen kleur. Geen platgetreden paden of grijs gedraaide covers, maar een verrassende cocktail van verse liedjes, gemarineerd in een speciale “gumbo hot sauce”.

Eerlijke liedjes, die recht uit het hart komen, zijn de rode draad binnen Black Cat Biscuit. Ze zijn terug te vinden op de eerste CD die begin 2019 uitkwam: ‘That’s How The Cookie Crumbles’, wat zoveel betekent als, ‘Zo is het leven’ De cd is wereldwijd uitgebracht via het Label ‘Naked’.

Line-Up:
Bart ‘Yasser’ Arnauts – Vocals, Guitar
Mark Sepanski – Harmonica
Stanley Patty – Guitar
Patrick ‘Pat Alley’ Indestege – Upright Bass, Electric Bass
Jeff ‘junior’ Gijbels – Drums, Percussion

www.blackcatbiscuit.com

Comments are closed.