Cd presentatie Leif De Leeuw Band

LEIF DE LEEUW BAND

 “Wat goed is komt snel en is overweldigend”. Deze uitspraak is als geen ander van toepassing op gitarist Leif de Leeuw en zijn Leif de Leeuw band. Nog niet zo heel lang geleden stond Leif te boek als jong en veelbelovend, zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013).

Inmiddels behoren de gitarist en zijn band tot de top van de Nederlandse blues-scene. De winst, eind 2014, van de prestigieuze Dutch Blues Challenge, bevestigt de status van de Leif de Leeuw band. Dat Bluesminnend Europa de Leif de Leeuw band in hun hart heeft gesloten hebben zij onlangs bevestigd gekregen door het winnen van de European Blues Award, op 9 november 2015, waarbij het publiek door middel van stemmen hen als ‘best band 2015’ heeft uitgeroepen!

Het repertoire van de band staat met beide voeten in de blues, maar boort ook andere genres aan. Eigenlijk distilleren ze hun sound uit decennia muziekgeschiedenis. Zowel invloeden uit genres als stevige rock, blues, soul, funk, fusion en singer/songwriter duiken op in hun songs.

WAT ZEGT MEN IN DE MEDIA

Keys and Chords schreef na een optreden bijgewoond te hebben onder andere:

In ‘Just Fine’ ontdekten wij wat invloeden van Bo Diddley, maar vooral de nummers waarin diverse muzikale genres gebundeld werden, overtuigden moeiteloos. Zo was: ‘Leelah 1+2+3’ een supermooie mix met verrassende tempowisselingen. Het funky en in sommige passages naar jazz switchende ‘What About Grey’ was gewoonweg super. Het was de eerste maal dat wij de band Leif de Leeuw aan het werk zagen en wij waren ronduit overdonderd door de solide ritmesectie, met de knappe prestaties van Eibe Gerhartl op de fretless zessnarige bas, de wervelende gitaarpartijen van Leif en de hartverscheurende vocalen van Britt. Mooie set!

LDL1Rootsville: Wat we te horen kregen waren we als reporter nog niet helemaal uit want de volgende nummers zouden eerder de stempel rock met zich meekrijgen. Een vraagje achteraf werd ons duidelijk dat Leif de Leeuw dit graag bestempeld ziet als hedendaagse bluesrock. Het is nu al meer dan 40 jaar geleden dat Queen met Bohemian Rhapsody zich in de annalen van de muziekgeschiedenis wisten te schrijven en misschien is dit met ‘Leelah’ van deze Leif de Leeuw band ook wel zo. We krijgen hier een nummer te horen waarbij de groep niet minder dan ‘drie’ brugjes wisten in te bouwen en waarbij de muziekliefhebber hier vanavond wel eens met open mond zou komen te zitten. In dit lang nummer zit zowat alles in wanneer we het zouden hebben over moderne pop, rock en blues. Fenomenaal wat deze jonge gasten ons hier wisten voor te schotelen. Respect!

HET NIEUWE ALBUM: LEELAH

Britt is geraakt en geïnspireerd door het in december 2014 zelf verkozen levenseinde van de jonge Amerikaanse transgender Leelah Alcorn. Een 17 jarige tiener voor wie het beuken van de puriteinse golven en tegen de stroom in te moeten zwemmen ondraaglijk werd.

Achter de stille wateren van Britt’s groene ogen huizen diepe gronden. Zij heeft aangrijpende en indringende teksten weten te schrijven welke de band in hechte samenwerking heeft omlijst met prachtige en meeslepende muziek. En daar waar woorden te kort schieten spreekt de muziek.

Het eerste volwassen album van deze jonge talentvolle muzikanten is een feit!

www.leifdeleeuw.com

 

Comments are closed.