Culemborg Blues presenteert: Tineke Schoemaker & Johnny Laporte ontmoeten Harlem Lake Trio

Op 15 Oktober vindt in de Gelderlandfabriek in Culemborg een bijzonder dubbelconcert plaats. Op het podium de blues legenden Tineke Schoemaker & Johnny Laporte, daartegenover staan Janne Timmer, Dave Warmerdam & Sonny Ray van den Berg van Harlem Lake.

Aan de ene kant de grote ervaring van Tineke en Johnny, die met Barrelhouse sinds 1974 duizenden optredens verzorgden en 15 albums uitbrachten. Ze krijgen daarbij assistentie van gitarist Julian Rijke.

Aan de andere kant staan leden van Harlem Lake, de meest belovende jonge bluesband van dit moment. In 2020 haalden ze halve finales van de International Blues Challenge in Memphis (USA), nadat ze de Nederlands editie in 2019 wonnen.

Maar deze avond niet alleen goede blues, er is nadrukkelijk ook ruimte voor de verhalen die bij die nummers horen. Verhalen over het ontstaan van de songs en de diepere betekenis, of naar andere anekdotes en voorvallen die bij het nummer horen.

Alles vindt plaats in een kleine ingetogen setting waarbij het publiek vaste zitplaatsen heeft. Het is een intiem concert in een familie-achtige sfeer met 4 geweldige instrumentalisten en 2 toonaangevende blues zangeressen. Hoe mooi is het, dat het stokje doorgegeven wordt.

Kaarten kosten € 17.50  per stuk en zijn te koop via de website van Groovetown.  Er zijn 2 voorstellingen, de eerste voorstelling begint om 19:30 uur en de tweede om 21:30 uur.

Tickets via deze link bij Groovetown