Dave Warmerdam Band

Dave Warmerdam Band
Varkensmarktpodium, zaterdag 24 augustus, 21.00 – 22.00 uur.

De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt.

Een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.

Dave Warmerdam won in 2016 op 16 jarige leeftijd samen met blueszanger Robbert Fossen, de Dutch Blues Challenge. Op de daaropvolgende International Blues Challenge in Memphis (USA) kwamen ze tot de halve finale. Zijn favoriete muzikanten zijn o.a. Otis Spann, Pinetop Perkins, Oscar Peterson en Cory Henry.

Janne Timmer is een veelzijdige dame met de nodige podiumervaring. Haar stem wordt wel vergeleken met Janis Joplin.

Sonny Ray kwam in 2013 tot de halve finale in de SENA Guitar Talant awards. In 2017 speelde hij onder andere samen met MC Miss Bunty de Prince-tribute in Paradiso en met Jan Akkerman.

Lars Hoogland, een virtuoos bluesbassist levert zijn medemuzikanten een sterke basis maar schroomt zeker niet om ook een solo te pakken.

Rick van de Voort, samen met Lars de groovende fundering van de band. Zijn interesse, naast de blues, is breed, met Phil Collins naast Steve Jordan als inspiratiebronnen.

Eind december 2017 bracht de band de eerste CD uit: “A Tribute To The Masters Of The Blues” en voor 2019 staat de release van een live album op de planning.

Line-Up:
Dave Warmerdam – Keys, vocals
Janne Timmer – Vocals
Sonny Ray – Guitar
Lars Hoogland – Bass
Rick van de Voort – Drums

https://www.davewarmerdam.nl

Comments are closed.