Eerste namen voor 26e editie

Zoals ieder jaar maakt Stichting Culemborg Blues in begin maart de eerste bands bekend voor het jaarlijkse gratis Bluesfestival wat plaats vindt op de vierde zaterdag in augustus. Voor de 26e editie zijn inmiddels vastgelegd: Flavium ( 50 jarig bestaan), The Dynamite Blues Band, Dave Warmerdam Band, The Cards (UK\NL), en Hollands Blauw.

Flavium 
50 jaar geleden, in 1969, richtte Anne-Geert Bonder Flavium op. Samen met bassist Eric Bagchus (sinds 1973) is hij de kern van de huidige line-up. Door de decennia heen veroverde de band, met zijn degelijke live reputatie, een prominente plaats in de pop- en blues wereld. Ze worden de “Nederlands meest consistente bluesband” genoemd en zijn in 2015 opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame van de Dutch Blues Foundation.

The Dynamite Blues Band
De winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018, staat garant voor een explosieve cocktail van Blues, Rhythm & Blues, swing en rock’n’roll; rauw, verfrissend en opwindend tegelijk! Opgericht in februari 2013 en voortgekomen uit de succesvolle blues formatie “Big Blind”.

De Dave Warmerdam Band
5 jonge muzikanten, die hun liefde voor blues en jazz delen. Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie, een reis door de tijd. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.

The Cards (UK\NL)
Het is op het eerste gezicht een vreemde combinatie, gitarist Paul Quinn (lid en oprichter van de “British Heavy Metal Godfathers”, Saxon), drummer Koen Herfst, die met DJ Armin van Buuren in meer dan 40 landen op het podium stond en Rock & Jazz bassist\zanger Harrison Young (Ex Doro en Udo Dirkschneider). Ze hebben elkaar in dit power blues trio gevonden, en hoe!

Hollands Blauw
De Nederlandstalige teksten van deze ultieme liveband zijn rauw, lachwekkend, triest en hilarisch herkenbaar. En met een authentieke mix van blues, jazz en rock & roll laten deze zes ervaren muzikanten iedere zaal stampen en dampen. Net als bij de traditionele Delta blues staat de zang en de tekst centraal. Het leverde de band de kwalificatie ‘de kleinkunstenaars van de blues’ op