Flavium

Flavium
Hoofdpodium, zaterdag 24 augustus, 14.00 – 15.00 uur.

50 jaar geleden, in 1969, richtte Anne-Geert Bonder Flavium op. Samen met bassist Eric Bagchus ( sinds 1973) is hij de kern van de huidige line-up, die verder bestaat uit Bert Vrieling, Willem Swikker en Tim de Wijk.

Door de decennia heen veroverde de band, met zijn degelijke live reputatie een prominente plaats in de pop- en blueswereld. Ze worden dan ook in de Pop Encyclopedie “Nederlands meest consistente bluesband” genoemd en zijn in 2015 opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame van de Dutch Blues Foundation; een prijs die aan de band werd uitgereikt door bluesliefhebber Johan Derksen.

De band deelde het podium onder meer met BB King, Albert King en Freddie King, John Lee Hooker, Dr. Ross en the Climax Bluesband, maar ook met Nederlandse coryfeeën als Eelco Gelling, Jan Akkerman en Pierre van der Linden.

In 1975 debuteerde Flavium met het album “Bad Luck”, waarna in de jaren daarna nog 14 albums en een twintigtal singles volgden. De singles “Nightlife“ en “Nobody Knows you when you’re down and out” behaalden een Top-40 notering.

2019 staat in het teken van het 50-jarig bestaan van de band, wat gevierd wordt met een het 16e album: “50 Years Of Blues Power” en een aantal optredens. Voor het eerst sinds 2012 is de band weer in Culemborg te bewonderen

Line-Up:
Anne-Geert Bonder – Guitar
Eric Bagchus – Bass
Bert Vrieling – Vocals, Harmonica
Willem Swikker – Hammond, Piano
Tim de Wijk – Drums

http://flavium.nl

Comments are closed.