Harp Mitch & Ticket West

Harp Mitch & Ticket West
De Poortwachter podium, zaterdag 25 augustus, 15.00 – 17.00 uur.

Harp Mitch is een zanger en mondharmonicaspeler die trouw is gebleven aan de blues uit de jaren vijftig; “Old School Blues”. In zijn geluid en spel hoor je invloeden van Little Walter, George “Harmonica” Smith, William Clarke, Rod Piazza, Rick Estrin, Mitch Kashmar en RJ Mischo. Zijn repertoire bestaat uit eigen bewerkingen van nummers van zijn helden, maar ook uit eigen werk. Harp Mitch bracht twee CD’s: Tell me (2010) en Little Boys Talk (2012).

Na vele jaren onderdeel te zijn geweest van de band The Bluescasters, treedt hij nu op als soloartiest waarbij hij zich laat begeleiden door gerenommeerde muzikanten uit het Nederlandse- en Duitse bluescircuit. Harp Mitch opende voor Rod Piazza & The Mighty Flyers (USA), Egidio “Juke” Ingala (Italië), Tommy Schneller Band (Duitsland), BB & The Blues Shacks (Duitsland).

Ticket West is een West Coast bluesband beïnvloed door artiesten als T-Bone Walker, William Clarke, Wes Weston en Rod Piazza. West Coast blues bevat sterke jazz-bigband en jumpblues invloeden en is ontstaan aan de westkust van Amerika.
De van oorsprong Texaanse bluesmuzikanten, die zich in de veertiger jaren opnieuw vestigden in Californië, hadden een grote invloed op de ontwikkeling van deze muziekstijl. De jazz- bigband en jumpblues invloeden zorgen voor veel swing en de muziek van Ticket West is daardoor zeer dansbaar.

Ticket West maakt deel uit van een fanatieke internationale scene die de West Coast blues levend houdt. De band bestaat uit Enzio Rossa (drums), Walter Wilhelm (zang/bas) en Pascal Wilhelm (zang/gitaar).

Line-up:

Harp Mitch (Zanger, Mondharmonica)
Enzio Rossa (Drums)
Walter Wilhelm (Zang, Bas)
Pascal Wilhelm (Zang, Gitaar)

http://www.harpmitch.com/
http://www.ticketwest.nl/

 

Comments are closed.