Ian Siegal Band (UK)

Ian Siegal Band (UK)
Mainstage 23:00 – 00:30 uur

Volgens muzieksite Oor.nl “een meesterlijk slide-gitarist, maar het is vooral zijn ongelofelijke zangstrot waarin Howlin’ Wolf en Otis Redding tot leven komen”. Een ander schreef “ Sweat, passion, humour, balls-to-the-wind slide-guitar and a soul-infused voice big enough to fell trees! “ Wat moet je daar nog aan toevoegen?

Eind jaren 80 trok Ian de deur van de kunstacademie achter zich dicht, om als straatmuzikant door Duitsland en Engeland te trekken. Daar leerde hij zichzelf het vak. In 2002 verscheen zijn debuut album en in 2003 en 2004 trok hij als support act met ex Rolling Stone Bill Wyman door Europa en met de zoon van Muddy Waters, Big Bill Morgan door de UK.

Ian is opgenomen in de Britisch Blues Hall of Fame, won 7 keer de British Blues Award, 2 keer de European Blues Award en sleepte een nominatie voor de USA Blues Music Awards binnen. Hij is ook de enige niet Amerikaan die te zien is in de veelgeprezen film “Take Me To The River “ over de invloed van de Memphis muziek scene.

Maar dit was geen reden om stil in een hoekje te gaan zitten, in tegendeel, in 2014 formeerde hij een nieuwe jonge band en nam met hen een live album op. Met deze formatie is hij deze zomer op tournee.

Ian is vooral bekend als een bluesman, maar dat is maar een klein deel van zijn palet. Zijn liefde voor de beginjaren van Rock ‘N’ Rollers als Little Richard en Elvis, blues titanen als Muddy Waters en Howlin’ Wolf, de experimenteerdrift van Tom Waits. Je hoort het terug is zijn krachtige stem en ziet het in zijn magnetische podiumpresentatie.

Line-up:
Ian Siegal ( Vocals, Guitar )
Dusty Ciggaar ( Guitar)
Raphael Schwiddessen ( Drums )
Danny Van’t Hoff ( Bass )

http://iansiegal.com/

Comments are closed.