Jan Gerfast Band ( SWE )

Jan Gerfast Band ( SWE )
Five Stars Stage, 21.00 – 22.00 uur

Jan Gerfast is geboren en opgegroeid in het Zweedse Osby. Aan het einde van de jaren 60 ontdekte hij de blues gitaar en trok de wijde wereld in. Hij kwam onder andere in Parijs terecht waar hij in een Jazzclub speelde maar ook als straatmuzikant de kost verdiende. Weer terug in Zweden, waar hij als hippie in de bossen leefde, speelde hij experimentele rock in zijn band “Blue Night”.

In het begin van de jaren 80 speelde Jan in veel verschillende Zweedse bands en toerde met internationale artiesten als “Uncle” John Turner, “Big” Joe Turner, Angela Brown, Junior Wells, Willie “The Touch” Hayes en Erin Jaimes.

Zo ontwikkelde Jan zijn eigen unieke stijl en sound door te luisteren naar zijn muziekhelden, een beetje New Orleans Blues, een beetje Swamp Funk; als het maar swingt: Zo ontstond zijn “Groovy Blues” .

De Jan Gerfast Band draait al lang mee in de internationale blues en rock scene en na meer dan 3000 optredens kroegen, jazzclubs en blues festivals in heel Europa is eindelijk ook Culemborg Blues aan de beurt.

Line-up:
Jan Gerfast ( Guitar, Vocals )
Magic Mama ( Keyboard, Vocals )
Partik Johnsson ( Bass )
Per Lindberg ( Drums )

http://www.jangerfast.com

Comments are closed.