John the Revelator

John the Revelator
Varkensmarkt, zaterdag 25 augustus, 21.00 – 22.00 uur.

We schrijven 1968. De krant meldt de geboorte van een  nieuwe band, John the Revelator, en een nieuw geluid:  het stampt, het dreunt, het is pure blues. Dat hadden ze in het gezapige Haarlem nog niet meegemaakt. Deze blues huilde in de zalen. Achter de slide, de jank, de beat en de voice gingen vijf jonge jongens schuil, helemaal gek van de muziek die ze maakten.

We schrijven 2017. Het is 50 jaar later. De jongens zijn er nog steeds. Ze stampen, ze dreunen, ze spelen de blues. En ze zijn vastbesloten te spelen tot de dood erop volgt. Het begon zoals het hoort. Een jochie van 16 werd van school getrapt. Nu wisten z’n ouders het ook niet meer. Hij kon via pa een baantje krijgen in Londen. Weg jij! Uit m’n ogen! Het joch dolblij. Londen 1966. Muziekhoofdstad van de wereld. Tom viel als een  blok voor de blues. John Mayall, Peter Green, John McVie, hij hoorde ze, hij kende ze, hij sprak met ze, hij nam ze op, op zijn piepkleine bandrecordertje. Liever zonder eten dan zonder blues. Zo hoort het als je begint. En zo hou je het 50 jaar vol. Met gemak!

Ook nu is John the Revelator nog volop in de running. Vandaar ‘50&Beyond’. Muziek schrijven, de band schrijft steeds meer eigen nummers, en muziek maken. Live en in de studio. Als je dan in het muziekblad ‘Lust for Life’ een viersterren recensie krijgt vanwege je laatste album Blue Skin (‘Blues van een gerijpte band’), dan werk je met dubbel plezier en enthousiasme naar je 50ste bandjubileum toe.

Line-up:
Erwin Aubroeck (Hammond, Piano, Synthesizer, Zang)
Cor Dijkhuizen (Drums, Zang)
Paul Dammers (Slide-gitaar, Slaggitaar)
Tom Huissen  Zang, Basgitaar)
Frans ten Kleij (Sologitaar, Slaggitaar, Harmonica)

http://www.johntherevelator.nl/

Comments are closed.