Kamchatka (SWE)

Kamchatka (SWE)
Mainstage, 18.30 – 19.30 uur.

De leden van Kamchatka groeiden op in het Zweedse Varberg, speelden in verschillende bands en vonden elkaar tijdens een Jimi Hendrix tribute concert. De opbrengsten van de eerste optredens werd in de opname van een album gestoken en zo begon het balletje te rollen. Dat dit Zweeds powertrio sterk beïnvloed is door de geïmproviseerde blues rock uit de late jaren zestig en zeventig is dan ook niet vreemd.

In mei kwam het 6e album “Long Road Made of Gold” uit. Nu voor het eerst met Per Wiberg ( Ex Opeth) als vast bandlid. Het eerste nummer opent met een banjo maar als snel nemen de progressieve riffs het over. Invloeden uit blues, hardrock en psychedelica smelten samen, afgemaakt met een snufje stoner. Het gaat alle kanten op, van bluesy naar modern, van hard naar zacht en van swingend naar het zware werk.

Live neemt men volop de ruimte om te improviseren en de band mag zich tot de top van het jamrock genre rekenen. Samen met het individueel talent en de onderlinge chemie maakt het dat iedere show weer anders is.

Line-up:
Thomas “Juneor” Anderssons ( Guitar, Vocals )
Tobias Strandviks ( Drums )
Per Wiberg ( Bass )

http://kamchatka.se/

Comments are closed.