Kat Riggins & Blues Revival (USA/NL)

Kat Riggins & Blues Revival (USA/NL)
Varkensmarktpodium, zaterdag 24 augustus, 22.30 – 23.30 uur.

Kat Riggins is geboren in Miami (USA) waar ze opgroeide in een muzikaal gezin. De platencollectie van haar ouders bevatte Gospel, Soul, Country en Rock en alles wat er tussen zit. Tijdens autoritjes werd het ene moment meegezongen met Tracy Chapman, het andere met Chuck Berry. Maar toen al was er een voorkeur voor de meer rauwe rokerige stemmen van Bessie Smith, Nina Simone, Koko Talor, Etta James, en Janis Joplin.

Ze begon op te treden op familiefeestjes en tijdens kerkdiensten, wat uitgroeide naar kleine clubs waar ze begeleid door een pianist Jazz en Blues Standards zong. Na Florida kwam New Orleans en volgden er optredens in Vietnam, Korea, en in 2015 in de North Sea Jazz Club in Amsterdam en een optreden in Boxmeer op “Blues Alive”.

In 2017 was ze wederom in Nederland voor een aantal optredens, waaronder Grolloo, de thuishaven van Johan Derksen. Die zag haar en ter plekke werd besloten om haar toe te voegen aan de Theatertour “Johan Derksen Keeps The Blues Alive’’ !

Inmiddels is haar nieuwe CD ‘’In The Boys Club’’ uit. Indien haar drukke theaterschema dit toelaat, is zij te vinden op tal van podia in Europa met haar “Blues Revival’’, een Nederlandse begeleidingsband.

Line-Up:
Kat Riggins – Vocals
Jan de Ligt – Saxophone
Andreas Carree – Drums
Hassan Abudaldah – Bass
Little Steve – Guitar

https://katriggins.com/

Comments are closed.