Krissy Matthews Trio (UK)

Krissy Matthews Trio (UK)
Varkensmarkt, zaterdag 25 augustus, 16.30 – 17.30 uur.

Muziek is Krissy met de paplepel ingegoten. Op 3 jarige leeftijd stond hij al met zijn vader Keith Matthews op het podium. Maar echt serieus werd het toen hij in 2004 backstage John Mayall ontmoette en hem een demo gaf waar onder andere “All Your Love” van Otis Rush op stond. John Mayall nodigde hem uit het nummer tijdens de toegift mee te spelen. Dat pakte zo goed uit dat de volgende avond er nog een nummer aan toegevoegd werd. Geen slechte start voor een 12-jarige.

In 2005 nam hij zijn eerste cd op die in 2006 onder de naam “Bluesboy” een Europese release kreeg. In 2007 volgen een 2e cd,  de eigen optredens en gastoptredens bij Jeff Healey en Walter Trout.

In 2008 laat hij school voor wat het is en stort zich helemaal op de muziek. Vele honderden optredens volgden, in totaal 21 landen stond hij inmiddels op het podium. Culemborg Blues (2012), Zwarte Cross (2016), Loreley ( met Joe Bonamassa en Joe Satriani, een 15 data tour door China, de lijst is lang.

Inmiddels heeft hij 7 cd’s uitgebracht. De eerste 6 laten de ontwikkeling van een 12-jarige belofte zien, tot een bijzondere gitarist. De laatste cd “Live at Freak Valley” laat horen waar hij op het podium toe in staat is. Kom kijken en luisteren.

Line-up:
Krissy Matthews (Vocals, Guitar)
Sam Weston (Bass)
Kevin Hickman (Drums)

http://www.krissymatthews.com/

Comments are closed.