Laurence Jones (UK)

Laurence Jones (UK)
Main Stage, 23.00 – 00.30 uur

Laurence Jones heeft in zijn relatief korte loopbaan een behoorlijke reputatie opgebouwd. Zo sleepte hij o.a. 3 keer de titel “Young Artist of the Year” (2014, 2015, 2016) en de “Guitarist of the Year” award (2016) bij de British Blues Awards binnen. In 2015 vertegenwoordigde Laurence de UK tijdens de European Blues Challenge.

Door alle media werd in 2012 zijn debuutalbum “Thunder in the Sky” in de hemel geprezen. Naar aanleiding daarvan nodigde Walter Trout, Laurence Jones en band uit als support act voor zijn Britse tournee in 2013. “Laurence is een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy, hij is een genie”, aldus Walter Trout.

In 2014 volgde het album “Temptation”, opgenomen in de legendarische Dockside Studio in Louisiana, waar onder andere BB King zijn platen opnam. Inmiddels is zijn 4e album uit: “Take me High”, geproduceerd door de legendarische Mike Vermon, die eerder werkte met Eric Clapton, David Bowie, John Mayall en Peter Green.

Naast invloeden van Walter Trout zijn ook duidelijk de klanken van Gary Moore, Rory Gallagher en Albert Collins te horen.

Poppodia (Hedon, Tivoli, Patronaat) en festivals ( North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, Bospop, Zwarte Cross) nodigden Laurence uit en Johan Derksen ( die hem de nieuwe Clapton noemt) bezorgde hem een paar minuten zendtijd op TV.
Laurence was in 2016 al in Culemborg voor de Culemborg Blues Night. Mocht je het gemist hebben, dit is de herkansing. Dit keer op het hoofdpodium en met Gregg Smith op bas en Bennet Holland op toetsen.

Line-up:
Laurence Jones ( Vocals, Guitar )
Gregg Smith (Bass )
Bennett Holland ( Keyboard)
Phill Wilson ( Drums )

http://laurencejonesmusic.com

Comments are closed.