Meena Cryle & The Chris Fillmore Band (AT)

Meena Cryle & The Chris Fillmore Band (AT)
Five Stars Stage, 22.00 – 23.00 uur.

Meena Cryle en Chis Fillmore zijn soulmates. Ze vormen een team zoals je dat zelden ziet in de huidige muziekindustrie. Bij beide merk je dat muzikaliteit, gevoel en soul niet zijn aangeleerd maar van binnenuit gegroeid zijn. Daarbij zijn er geen grenzen. Rock’n’Roll, Blues, Soul, en Gospel worden naar behoeven gecombineerd.

Het resultaat is een frisse eigen vorm van blues die ze met een ongewone passie op het podium brengen. “Etta James meets Stevie Ray Vaughan”, zo omschreef een bezoeker het eens. Hoewel Meena niet graag in een hokje geplaatst wordt, dringt de vergelijking met Dana Fuchs of Beth Hart zich op.

Chris Fillmore (elektrische en akoestische gitaren, slide-gitaar, pedal steel) is een getalenteerde gitarist, songwriter, arrangeur en co-producer. Mensen die het kunnen weten, noemen hem technisch briljant. Als een kleine jongen geïnspireerd door Elvis Presley, Stevie Ray Vaughan en John Lee Hooker. Nu een inspiratie voor anderen.

Tijdens de European Blues Challenge (Berlijn 2011) werd de band 2e. In 2013 waren ze genomineerd voor de AMADEUS award en bereikten ze de halve finale van de International Blues Challenge. Na de albums “Try me” (2010), “Feel Me”(2012) en “Tell Me” (2014) volgt in 2016 een live album.

Als je een binding hebt met Americana, John Lee Hooker en Stevie Ray Vaughan, of in je muziek collectie zit Tom Waits of Janis Joplin, dan mag je dit optreden niet missen.

Line-up:
Meena Cryle( Guitar, Vocals )
Chris Fillmore ( Guitar )
Joris Hendrik ( Bass )
Bernhard Egger ( Drums )

http://www.meenacryle.com/

Comments are closed.